Pampeliškový horký nápoj nebo limča
Budete potřebovat:
3 jablka
1 hruška
2 plné hrsti pampeliškových květů
2 velké lžíce medu
1,5 l vody
2 celé skořice
5 hřebíčků
Postup:
Jablka i hrušku nakrájejte na malé kousky. Přidejte koření, pampelišky
a med. Zalijte vodou. Nechejte 5-10 minut vařit a slijte.
Můžete pít horké nebo nechat vychladit v lednice a pít jako jarní osvěžující limču.
Pampeliškové "houby"
Budete potřebovat:
15 pampeliškových květů (čerstvých a omytých neosušených)
1/2 hrníčku hladké mouky nebo strouhanky
1/4 lžičky soli
2 lžíce ghí nebo oleje
Postup:
Omyté květy obalte v mouce se solí. V pánvičce rozehřejte ghí nebo olej. Za častého otáčení květy osmažte dozlatova. Podávejte teplé s rýží nebo bramborovou kaší. Můžete ozdobit dalšími jarními bylinkami.
Přejeme všem dobrou chuť!