2.12.2020 - 31.12.2021   14:00-14:00
Biskupské vánoční perníčky
Autor: Jan Valchař | Rubrika: DOMÁCÍ VÝZVA
Kontakt: Jan Valchař, valchar@doris.cz, tel.: 731 186 056
Místo: U vás doma
Každou středu do Štědrého dne vám budeme přinášet recepty na výborné vánoční dobroty. Některé recepty zvládnete s dětmi, jiné budou možná náročnější. Prvním receptem jsou tradiční vánoční perníčky.

Biskupské vánoční perníčky

 

Suroviny:

56 dkg hladké mouky

36 dkg moučkového cukru

1 lžička jedlé sody

2 lžičky perníkového koření

4 lžíce medu

4 celá vejce

 

 

Ilustrační foto  - poloviční dávka

 

Z těchto surovin vypracujeme tuhé těsto a dáme jej na 24 hodin do folie a do ledničky.

Druhý den vykrajujeme perníčky a pečeme na pečícím papíru asi 10 min na 180 stupňů ve vyhřáté troubě,

hned po vytažení potíráme rozšlehaným žloutkem s troškou teplé vody.

Zdobíme bílkem s cukrem – asi 20 dkg cukru na jeden bílek.